Silicon Valley de România

„Acest pol de creştere va avea două componente, una fizică şi una virtuală si urmeaza modele similare dezvoltate la Skolkovo si in Luxembourg. Componenta fizica urmareste crearea infrastructurii necesare – transport, clădiri, utilităţi – pentru ca firmele din cadrul acestui cluster să poată funcţiona în cadrul aceleiaşi platforme, asigurând posibilităţile crescute de colaborare. Componenta de ordin virtual se bazează pe realizarea unei structuri intra-net, care să uşureze schimbul de informaţii şi colaborarea pe proiecte comune ale membrilor clusterului”, se arată într-un comunicat MECMA.

Creşterea acestui „incubator IT” de afaceri local se va face, în primul rând cu firmele mici şi mijlocii din zonă a căror activitate a făcut din Cluj al treilea oraş din România ca venituri înregistrate din IT şi primul la veniturile realizate din exportul de produse IT.

„Al doilea factor de creştere îl constituie proximitatea unora dintre cele mai mari universităţi din România – instituţii precum Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş Bolyai – al căror număr mare de studenţi pot să constituie baza pentru resursele umane necesare la  dezvoltarea acestui cluster.

Conducerea acestor unitati va colabora cu conducerea clusterului la ajustarea curicullei în domeniile de interes (ştiinţe reale şi tehnice, îndeosebi) pentru ca studenţii să deţină setul de cunoştinţe necesar pentru a face faţă rigorilor”, arată Ministerul.

Detalii pe: ECONOMICA.net Sursa foto: DailyBusiness.ro

Leave a Reply

Articole recente

Vrei să îți crești prezența pe online?

Avem idei creative

Te putem ajuta?

Dacă ai nevoie de consultanță sau servicii de acest tip ne poți contacta.