Ce faci când Hotmail respinge mesajele

Dacă administrați un server sau un VPS este posibil ca Hotmail (nu numai) să vă respingă mesajele de email plecate de pe acel server (indiferent de domeniul gazduit) . Eroarea care vine e Mail delivery failed: returning message to sender și în corpul mesajului primiți un mesaj ca cel din imagine.

Pentru a ști de unde să porniți în rezolvarea problemei trebuie să identificați codul de eroare ca in imaginea de mai jos. În cazul analizat e codul 550 SC-001  cel subliniat ceea ce înseamnă conform rubricii de ajutor de la Hotmail de aici că adresa IP e fie banată pentru spam fie e nouă si nu este de încredere în rețea. Alte coduri indica alte cauze pe care le găsiți în tabelul menționat mai sus.

Rezolvarea in cazul descris mai sus unde e vorba de o adresa IP pe care ei nu o au în baza de date și nu au încredere e să faceți o cerere de analiză prin formularul dedicat acestui scop cererea se poate face la Suport MSN. DUpă ce faceți cererea primiți imediat un mesaj că cererea a inceput să fie procesată după care în 4-5 ore primiti si soluția în cazul descris spun ei că:

Mitigated
The reported deliverability problem has been mitigated by the automated system. Mitigation may take 24 - 48 hours to replicate completely throughout our system. Please note that mitigating this issue does not guarantee that your email will be delivered to a user’s inbox.

Sper că vă va fi de folos articolul celor care vă loviți de aceeași problemă.

Leave a Reply

Articole recente

Vrei să îți crești prezența pe online?

Avem idei creative

Te putem ajuta?

Dacă ai nevoie de consultanță sau servicii de acest tip ne poți contacta.