Ce browser e mai bun?

 Destul de des în conversațiile cu prieteni sau cunoștințe se încinge câte o discuție despre ce placă de surf merge mai bine pe net. Unii mă întreabă că vor să se asigure că e ok ce fac alții pentru că îi mănâncă limba să laude mai știu eu ce firmă. Dar prentru că tocmai ieri am fost întrebat de două ori voi scrie aici părerea mea.

Bătălia dintre browsere e veche ce e mai nou e încrâncenarea cu care se bar in prezent. Parcă așa apropiați nu au fost de multă vreme. Oare de ce?

Dacă vorbim de calculatoarele pe care rulez linux acolo singura opțiune la care am apelat e Firefox. Nu că o laud ca e cea mai cea dar nu am avut timp și nici motiv să testez altele.

Dacă vorbim de windows e mai complicat nițel.

Inițial și pentru multă vreme am folosit SlimBrowser de care cred ca nu a auzit multă lume dar cu care eu m-am împăcat foarte bine. Nu îmi amintesc cum am renunțat la el. Dar acum folosesc regulat 4 browsere și anume.

  1. Firefox – pentru că la lucrul în online la crearea si administrarea de site-uri e cel mai bun. Are multe addon-uri si opțiuni special create pentru webmasteri. Este adevărat însă că e flămând cu resursele calculatorului.
  2. Chrome – Pentru că e subțirel (de mișcă repede și e agil), nu are la vedere decăt strictul necesar, logat cu el in contul de google e un veritabil sistem de operare, e foarte plăcut la design, pornește repede dezavantajul ar fi că îi spune lui Google tot ce faci așa că am trecut pe varianta mai sigură a lui care se cheamă Iron. O comparație între cele două (Chrom și Iron) aveți aici
  3. Opera – Foarte rapid
  4. Internet Explorer – EI bine chiar văzusem multe glume pe net despre IE una spunea cam așa: (- La ce folosește Internet Explorer și răspunsul era – Pentru a căuta și instala Firefox) . Tre să recunosc că în rutina mea de instalare a windows-ului dezinstalarea jocurilor și a Internet Explorer-ului erau primele operații pe care le făceam la prima pornire. Am observat însă că la momentul actual (2012) Internet Explorer a devenit un prigram fain. Îl folosesc și din obligație (depunerea de declarații la ANAF e condiționată de navigarea prin IE) și din curiozitate și pentru că este mult mai bun decât înainte.
    A devenit prietenos la aspect cu un design minimalist pe placul meu, mult mai rapid, are un manager de downloaduri cat de cât decent față de versiunile anterioare, nu vine cu o grămadă de opțiuni activate mă lasă pe mine să la activez dacă am nevoie și are si Speed Dial (care a aparut mai intai la Opera și acum l-au implementat mai toate browserele)

Mai sunt browsere pe care le folosesc însă doar la testarea paginilor web: Safari, Maxthon, Avant, Phaseout (sunt toate bune dar ultimile trei au muuult prea multe chestii inutile pe ele) etc

Deci ce recomand?

Nu e niciunul perfect dar parcă se bat să devină. Pt webmasteri nu recomand că se pricep ei mai bine (de parcă ar fi variante multe) pentru navigarepreferințele mele sunt Chroma sau Iron apoi Firefox și Opera. Dar cum bătălia nue finalizată ba chiar se pare că e abia la început mai așteptăm să fim impresionați de ofertele lor.

 

Leave a Reply

Articole recente

Vrei să îți crești prezența pe online?

Avem idei creative

Te putem ajuta?

Dacă ai nevoie de consultanță sau servicii de acest tip ne poți contacta.